hits

TIDEN I TIDE - Slik rekker du øyeblikket!

 

TIDEN I TIDE - Slik rekker du øyeblikket!

 

 

 

På tirsdag var jeg på en luksustur? med buss! Hva, er ikke det luksus sier du? Da får vi si oss uenige - for å bli fraktet som tomgods flere timer av sted, bivåne fantastisk NATUR for å besøke gårdsdyr og mennesker fra ( en annen verden?) i det minste fra en annen tid - er det å  vite om at fredsommlighet  finnes ikke langt herfra. Et rike, et sted hvor dyr og mennesket lever fredelig side om side! Dette gir meg absolutt hjertero, og du vet... HJERTERO det er LUKSUS det`. Akkurat det siste tenker jeg du vil være fullstendig enig i!

I mitt selskap fantes min flotte, varme, skjønne, KREATIVE, snille og jordnære `vakre mor av denne jord` Vårt eventyr førte oss innover blant gress og vidde til til vi kom frem til Hemsedal som stod i full blomst, dvs, i  et fargerike av variabler for nå er jo høsten her med all sin glede. Ja, her kan du tenke deg det var ekte `bonderomantikk` blandet inn i nymoderne og sammen ble det en preg av gammelmodig stil på stølen hvor vi befant oss.

 

Utrolig kjekt var det på stølen vi var på hvor Anne ( som skulle ha vært døpt Svein eller Ola! Til hell for henne fikk faren hennes fem døtre og ingen odelsgutt til å ta over videre drift) så som eldst `jentutt` i flokken fortalte Anne oss stolt hvordan hun som var eldst tok over og så nå tilbake på en tid som tidligere budeie. Mens Anne fortalte om `gommo` og `gomfa` ost og andre uttrykk, støl og dyr, så så vi tilhørere ( oss bymennesker på tur) utenfor vinduet geiter vandre fritt i tilnærmet loddrett vinkel oppover mot Skogshorn, dem spankulerte kjapt videre og snart var dem forsvunnet bak den digre fjellkammen. 

Naturen i Norges land er så HERLIG at jeg stadig vekk tar meg i å bli forundret over hvor vakker den faktisk er!

 

Se min video - så ser du tidenes morsomste GRIS! 

Opptaket ble gjort på Ulsåkstølen 

 

 

Stedet vi befant oss på var altså Ulsåkstølen - og her får dyrene vandre og leve det gode liv. Utrolig deilig å se! 

Visste du at alle dyr kommer til vår verden med et ønske om

å leve og å ha det bra?

 

 

Videre innover i landskapet ble vi fraktet på luksuriøst vis til Hemsedal Flatbrødbakeri. Mitt ønske var at min kjære moder skulle få se `bakemester Harepus` i sving - hun som jeg ELSKER å se andre mennesker utøve sitt fag. I stedet ble det jeg som fikk en gledelig overraskelse i etasje nr to, for her var det store vinduer utover fjøset som lå like under. I tillegg var et lite utsnitt av kjøkkenet nedenfor å se også, så her kan man virkelig få en kikk på godsakene! Her bakes ( og smakes) det både kringle, `gomfa lefse` i tillegg til flere andre tradisjonelle kakeslag - dette er jo noe du selv kan teste ut? Så ikke kun på stølen, men også her fikk jeg se dyr, og denne gangen - kyr få vandre fritt omkring i fjøset - bevegelse for dyr er jo like viktig for dem som for oss. Å se folk ty til nye tiltak i kvegdrift får meg til å forstå at Norges dyrehold er i vekst. Klart det finnes mennesker i kjøttbransjen som har dyp respekt for både sitt arbeide og for dyrenes velferd samtidig.

Fra gammelt av så man med respekt på dyrene som holdt dem med mat. Man vernet derfor godt om dyrene av denne enkle grunn. Dyrene ble behandlet bra som en selvfølge, alt tatt i betraktning så viste bonden respekt for dyrene som innebar at man gav seg selv verdi ved å skjøtte godt om deres livsverd.

 La oss fortsette med å verne våre dyr - en dag vil folk innse at dyrene har rett til å leve slik som du og jeg. Det er i orden for meg om du velger å spise kjøtt, jeg for min del er oppvokst i en `kjøtteter - familie` og jeg var i alle år svært syk inntil jeg valgte å kutte ut kjøtt totalt. Så jeg skriver dette for å informere - for jeg er sikker i min sak at flere vil få bedre helse ved i det minste å spise LITT mindre kjøtt. Det var aldri noe problem for meg å kutte ut kjøtt, for kun litt kjøtt bestod mitt kosthold av i utgangspunktet - men det var nok til at det gjorde meg utrolig dårlig ( jeg skjønte ikke hvordan andre kunne bevege på seg slik de gjorde etter et måltid) nå vet jeg hvorfor. Jeg respekterer andres valg og jeg kjenner flere som spiser kjøtt, så jeg har  en utarbeidet forståelse for hvordan noen kan tenke 

`det er slik det skal være` når i faktum dem aldri har kjent til noe annet fra før av.

 

La oss respektere hverandres ulike valg 

 

 

 

Å være innom en tidligere tidsalder fikk meg virkelig til å tenke mer i dybden av hvor viktig det er å møte ALLE med respekt og kjærlighet. Jeg gav veldig mye kjærlighet til dyrene jeg besøkte ( og desto mer KJÆRLEIK ble gitt meg tilbake - dyr er så herlige i nuet og de setter derfor alltid fokus på å ha det best mulig!) jeg koste meg slik at noen sa jeg MÅTTE skaffe meg et småbruk og bli bonde. LOL. Jeg tror jeg allerede har nok av prosjekter, og er du SENSITIV slik jeg er så vet du kanskje mye om å

`stille deg inn` ettersom du merker i større grad hva omgivelsene ønsker av deg ? Jeg er en mester i så mangt, du også? Ja - helt sikkert, vi alle har evner og kvaliteter som fører oss videre fremad, så fortsett med å bygge på dine evner - snart er det som var en drøm en plan som kan realiseres! 

 

 

Dette var en liten smakebit fra min delikate tur med den godmodige moren ( mamsen og lille Britt) så nå vil jeg minne deg på først og fremst hvorfor du leser min blogg, hvorfor akkurat du har muligheten til å lese mine vel så kreative og velformulerte ord, selve grunnen bak for at  jeg blogger.

 

Vis ryggmarg, nå kommer det...

 

JEG BRYR MEG!

 

 

Visste du at DU der ute er akkurat i den situasjonen der du befinner deg nå... av en grunn? Spør deg selv:

`Hva forteller mine omgivelser meg om mitt liv?`

`Ønsker jeg en bedre hverdag for meg selv, er det på tide med den etterlengtede forandringen?` 

`Kan jeg forandre på mine omstendigheter ved velge å se annerledes på livet?`

Jeg er jo en kreativ S J E L som ELSKER NATUREN.

Jeg snakker dessute ofte om hvordan tankene våre blir vår hverdag. Ved å tenke tar vi hver våre veivalg i en snever time. Denne timen kan bli til år hvis vi alltid velger hva vi tenker vi fortjener. Så hva hvis vi tenker vi ikke fortjener å ha det bedre? Kanskje det er våre tanker i det ubevisste som får oss til sist å ta forrykende valg vi kanskje mest av alt ønsker å fortrenge med tiden? Kan du få det bedre tross tidligere omstendigheter? JA! Kan du velge bedre ( og det kan du så visst) så vil du bygge en bedring i hver dag.

 

 Alt starter i dine tanker

 

 Jeg vet selv hvordan man kan endre på den man trodde man var - når man går vekk fra tidligere barndomstro og livserfaringer som blir stadige tilbakeblikk i et sinn som ikke vil erkjenne hva som var - og klarer derfor ikke å gi slipp og holder ( litt ironisk) på det som alltid har vært - i ens søken på å unnslippe... Jeg håper at du som kanskje er innom min side for første gang (?) føler deg inspirert av min lille videosnutt, mine ord og bilder - jeg har tusentalls av usagte tanker ( har vi ikke alle en og annen hemmelighet?) jo, jeg vet litt om hvordan du der ute bærer på så mangt, du har overlevd så mye og du KAN og VET så mye MER enn hva alle andre rundt deg er klar over at du innehar i deg. Jeg håper akkurat DU finner mine sider motiverende. Hvilke sider sa du? De nedenfor vel ;-) Jeg er som sagt en kreativ sjel, som ikke kun blogger, jeg illustrerer, animerer, lager affirmasjoner, skriver dikt og barnebøker,lager litt musikk i ny og ne.. mm! Jeg liker også FASHION, syr egne klær og møblement, mitt fokus vil allikevel komme fra et mer spirituelt ståsted... da jeg i drømme om natten ser verdens tanker, opplevelser, sorger, reiser rundt i andre nåværende univers ( tro meg eller ei) og ikke minst så ser og opplever jeg verdens kjærlighet og drømmer. Mitt personlige ståsted er i grunn en stadig fortsettende misjon etter å minne deg på at DU er så MYE MER enn du tenker at du er, fordi du kjære deg...

 

Du kom hit av en grunn! 

 

Du ER KJÆRLIGHET og du fortjener å le, smile, ha fred i ditt sinn og ro i din tanke og med disse avsluttende ord... så vil jeg ønske deg en FANTASTISK DAG ELLER KVELD VIDERE!

Ta vare på deg selv og de som betyr...

ALLER ALLER ALLER MEST... for deg 

<3

 

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Britt I. Strand

Britt I. Strand

35, Lillehammer

Mitt navn er Britt :-) Jeg er ei godhjertet dame med godt humør som elsker en god latter! Jeg er først og fremst en SJEL med stort vågemot, har standhaftighet og tro i egne og andres drømmer! Har du en drøm så finnes det en grunn til dette. Skriver barnebøker, lager tekster og er opptatt av ulik programvare ( Z- brush, Corel, GIMP, Final Cut, After Effect ++) kunst, NATUREN, og BARN sin velferd ( også det indre barnet hos deg som er ung og voksen) Elsker å skape! Både musikk, tegninger, hobbyaktiviteter, syr egne klær, maler interiør, skriver poesi og lager noe nytt hver dag! Trener aktivt styrke, driver med YOGA og løper. Opptatt av healing og meditasjon. Tror på tankens, kroppens, og menneskets iboende healende kraft. Vil nå ut til deg som vil skape en bedre hverdag for deg selv. Min nettside http://balanseisjelen.com Følg meg på INSTA her https://www.instagram.com/beinspiredsoon/

Kategorier

Arkiv